​

Tekniske specifikationer

Afprøvning og kontrol:

Proceskontrol, kontrol af dimensioner og tæthedskontrol med 10 bar tryk i flere produktionsstadier. Uvildig test har vist holdbarhed for tryk helt op til 70 bar.

​Finish og overflade:

Kemisk afrensning og mekanisk bearbejdning med såkaldt stålslyngning er grundlaget for den afsluttende overfladebelægning. Forchromede radiatorer er først forniklet. Farvede radiatorer fremstilles ved påbrænding af et ca. 100 micron tykt lag af polyester-plast, der giver en stærk, vedligeholdelsesfri overflade.

Fremstilling:

Automatiserede processer og computerstyring sikrer overholdelse af alle tolerancer og et ensartet produkt. Rørsamlinger sker ved slaglodning med sølv, der giver maksimal styrke og den glatteste samling.

Kombidrift:

Kombidrift bruges der, hvor man ønsker at lukke for eks. centralvarmeanlægget om sommeren og stadig gerne vil have varme i sin håndklæderadiator.


Man skal sørge for at man kan lukke 100 % af for radiatoren i den ene side, så der ikke kommer cirkulation i radiatoren, når man kører på el. Der må kun lukkes i den ene side ellers vil der ikke være plads til det tryk som vandet laver når det opvarmes af elpatronen.

Hvis man vælger at montere kombidrift skal man bruge vores ventilsæt 130 - enten i hvidt eller chrom. Ventilsættet monteres som et normalt ventilsæt med samme CC som radiatoren. Herefter har man mulighed for at montere et varmelegeme gennem ventilen i enten højre eller venstre side.

Eksempler på montering af kombidrift:

Materialer:

Alle TVS radiatorer er fremstillet af stålrør i vesteuropæisk topkvalitet, der på det krævende tyske marked betegnes som "møbelkvalitets-norm". Runde rør har en tykkelse på min. 1,5 mm og firkantrør en tykkelse på min. 2,0 mm.

El forbrug på varmelegemer:

Et eksemple på beregning af el forbrug på en radiator monteret med et 300 watt varmelegeme kunne være som følgende:

Vi har normalt den "regel" at hvis der er ca. 18 grader i det rum hvor radiatoren sidder vil varmelegemet kører i ca. 10 min. ud af en time hvor der er strømforbrug. Det giver ca. 4 timer i døgnet.

Så tager man 4 timer og ganger med et forbrug på 0,3 kw som giver 1,2 kw pr. døgn. Det giver 438 kw på et år.

Ved en pris på ca. 2 kr. pr. kw. vil dette blive 876,00 kr. som der koster at have sin håndklæderadiator med varmelegeme kørenede hele tiden.

Den varme som radiatoren levere til rummet vil man så kunne "trække fra" evt. gulvvarme da den er med til at varme rummet op.

Det konkrete el forbrug vil selvfølgelig også afhænge af hvor meget man lufter ud i rummet så den temperede luft bliver udskiftet med kold luft. Det afhænger også af hvor varm man gerne vil have radiatoren. Det viste eksempel er lavet ud fra en radiator temperatur på ca. 40 grader.

TVS A/S tager ikke ansvar for afvigelser i ovenstående beregning eller det konkrete el forbrug.

​​

Vedligeholdelse:

For at få mest mulig glæde og gavn af Deres nye TVS Designradiator, beder vi Dem iagttage følgende enkle regler om vedligeholdelse:


1. Brug aldrig ståluld, skuresvamp, slibe- eller polérmidler af nogen art.


2. Rengøring sker ganske enkelt ved aftørring med en fugtig klud og påfølgende med en tør, blød, linned klud.


3. Eventuelle kalkpletter fjernes med lidt eddikevand og derefter som nævnt ovenfor. Forchromede og matforchromede modeller kan eventuelt afsprittes eller aftørres med en såkaldt sølvpudseklud.


4. Farvede modeller er overfladebehandlet med en stærk polyesterplast eller syntetisk lak. Skulle uheldet alligevel ske, at der slås en flis af, pletmales stedet snarest efter - men sørg for, at metallet forinden er rent og tørt.


Følges de nævnte anvisninger, sikres problemfri brug mange år fremover.