​

Spørgsmål og svar - FAQ

​For at hjælpe vores kunder så godt som muligt, har vi lavet en liste over nogle af de mest almindelige spørgsmål og svar som er dukket op igennem tiden. Dette skal ses som en "selvhjælp" og skulle man ikke kunne finde er svar her, er man selvfølgelig stadig meget velkommen til at kontakte os.


For os findes der ingen "dumme" spørgsmål og vi vil selvfølgelig gerne dele ud af den store viden omkring håndklæderadiatorer og tilbehør som vi har bygget op igennem den tid som TVS har eksisteret.

- Hvor stor en radiator skal man købe?

Som udgangspunkt skal man finde ud af om håndklæderadiatoren er den eneste varmekilde i rummet. Hvis det er tilfældet, skal man sørge for at købe en håndklæderadiator med en stor varmeoverflade. Dette vil sige, ar der skal være mange vandrette rør og at håndklæderadiatoren skal være så stor som der er plads til.


Hvis man f.eks. har gulvvarme i rummet, kan man vælge størrelsen ud fra hvilken model man bedst kan lide og hvor meget plads der er tilgængelig der hvor man gerne vil hænge den. Hvis man er mange personer i familien, kan det være en fordel, at få så stor en radiator som muligt, da dette vil reducere tørretiden på håndklæderne. Man kan sagtens folde håndklæderne og hænge flere oven på hinanden, men dette bevirker at det tager længere tid og tørre håndklæderne.

- Kan TVS' håndklæderadiatorer bruges til EL?

Alle håndklæderadiatorer fra TVS kan bruges til EL. Man finder den model som man bedst kan lide og så montere man et el-varmelegeme i bunden af radiatoren. Vi har forskellige typer af varmelegemer så der er et, der passer til den model / overflade man gerne vil have.


Der findes også model ELDO som er en "ren" el-radiator. På denne model skal der ikke påfyldes væske af nogen art.

- Hvor stort / mange watt skal et varmelegeme være på?

Størrelsen på varmelegemet man skal bruge, afhænger selvfølgelig af størrelsen på radiatoren. I de fleste radiatorer fra TVS, skal der bruges et 300 watt varmelegeme. Hvis størrelsen er over 1200 mm i højden og 600 mm i bredden, kan man dog gå op på et 600 watt varmelegeme. Hvis man monterer et varmelegeme der er for stort, kan varmen omkring elpatronen inden i radiatoren ikke "komme væk" og man kan risikere at det vil "koge".


Der vil dog ikke ske nogen skade på hverken radiator eller varmelegeme, hvis man "kommer til " at montere et varmelegeme der er for stort, der sidder en termosikring i alle varmelegemer fra TVS, som slår fra inden radiatoren bliver så varm at man kan brænde sig på den.

- Skal der "væske" i radiatorerne når de skal virke som el-radiator?

JA - der skal væske på radiatoren når man montere et el-varmelegeme i den. Man skal påfylde ganske almindeligt rent vand fra vandhanen. Hvis der er risiko for frost ( f.eks. i et sommerhus ), skal man påfylde ca. 10% kølervæske. Denne påfyldning skal gøres ud fra den monteringsvejledning der følger med varmelegemet.


Dette gælder dog ikke for model ELDO som er forsynet med en el-tråd.

- Kan TVS' radiatorer monteres i "toppen"?

JA - Hvis man ønsker at montere frem og retur i toppen af radiatoren, skal man lave et ”omvendt stigrør” og montere det inde i radiatoren. Man kan bruge et kobberrør eller elektrikerrør, som skal være så lang, at det lige kan gå inden i et af radiatorens lodrette rør. Toppen af røret skal være i underkanten af de indvendige gevind. Man skære den nederste ende på røret i ca. 45 grader og lader det så ”ligge” inden i radiatoren.

- Kommer varmen op i toppen af radiatoren?

Hvis man monterer det i fremløbssiden, bevirker det at vandet presses ned i bunden af radiatoren og så trækker varmen op igennem radiatoren. Hvis man monterer det i returløbssiden, bevirker det at vandet ”suges” retur fra bunden af radiatoren og trækker herved varmen op igennem radiatoren.

- Hvilke ventiler skal man vælge?

Hvis man gerne vil have noget der er enkelt og der ikke skal reguleres på varmen hele tiden, så skal det være manuelt regulerede ventiler. Denne type ventil fylder ikke ret meget og den er meget enkel at se på. Den styrer temperaturen i radiatoren vha. gennemstrømmen af vand. Hvis man skruer op for ventilen, vil der løbe meget vand igennem radiatoren og den vil blive varm. Skruer man ned, vil der ikke løbe så meget vand igennem radiatoren og den vil ikke være så varm.


Hvis man derimod gerne vil kunne regulerer temperaturen i håndklæderadiatoren flere gange i løbet af dagen, skal man vælge en ventil med returtermostat. Denne type ventil måler på den temperatur vandet i radiatoren har. Hvis radiatoren bliver for koldt, åbner den for gennemstrømmen af vand indtil den ønskede temperatur er opnået.